Paardencoaching

1 op 1 begeleiding paardencoaching

Mocht je niet zozeer interesse hebben in het volgen van een workshop, maar juist behoefte hebben aan individuele begeleiding, dan ben je van harte welkom om een één-op-één sessie of traject te volgen.

Paardencoaching

Vaak verlangen we ernaar om al onze problemen achter ons te laten en gewoon een vredig en vervuld leven te leiden.

Maar misschien heb je al gemerkt dat het vinden van innerlijke rust en balans een voortdurende reis is. Je kunt namelijk niet zomaar wegrennen van je pijn, problemen of triggers. Als je dat probeert, zullen ze zich uiteindelijk weer aandienen, onverbiddelijker dan ooit tevoren.

Gelukkig is er een manier om deze uitdagingen aan te gaan: paardencoaching biedt een unieke en krachtige benadering voor het omgaan met mentale klachten. De aanwezigheid van paarden kan helpen bij het begrijpen, verwerken en beter hanteren van emoties. Dit kan leiden tot diepgaande persoonlijke groei en gevoel van welzijn.

Ontdek hoe paardencoaching jou kan bijstaan op jouw pad naar emotionele en mentale balans.

Niels van Heusden paardencoach
Paardencoaching Achterhoek

1 op 1 begeleiding paardencoaching, voor wie

Mensen volgen bij mij sessies voor uiteenlopende klachten. De overeenkomst tussen de klachten is bijna altijd dat men de verbinding met zichzelf is kwijtgeraakt. Door de lichaamsgerichte aanpak van paardencoaching herstellen we die verbinding.

Hierdoor zul je merken dat je beter in je vel komt te zitten, weerbaarder wordt en dat je klachten zullen afnemen en/of verdwijnen.

Of je nu al van alles hebt geprobeerd op het gebied van zelfontwikkeling, of dat je hier helemaal nieuw in bent, je bent van harte welkom!

1 op 1 begeleiding paardencoaching, voor wie

Mensen volgen bij mij sessies voor uiteenlopende klachten. De overeenkomst tussen de klachten is bijna altijd dat men de verbinding met zichzelf is kwijtgeraakt. Door de lichaamsgerichte aanpak van paardencoaching herstellen we die verbinding.

Hierdoor zul je merken dat je beter in je vel komt te zitten, weerbaarder wordt en dat je klachten zullen afnemen en/of verdwijnen.

Of je nu al van alles hebt geprobeerd op het gebied van zelfontwikkeling, of dat je hier helemaal nieuw in bent, je bent van harte welkom!

Paardencoaching Achterhoek

Hulp bij oa

Je kunt bij mij terecht voor diverse klachten en problemen. Het is vooral belangrijk dat je open staat voor zelfonderzoek en reflectie. Je kunt immers de wereld om je heen niet veranderen, maar wel jouw perspectief op de wereld en hoe je daarop reageert.

Ik bied hulp bij oa:
Stress en Burn-out:
Paardencoaching kan helpen bij het verminderen van stress en het herstellen van balans in het leven.

Angststoornissen:
Mensen met angstproblemen kunnen baat hebben bij paardencoaching om hun angst te verminderen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Depressie:
Het werken met paarden kan bijdragen aan het verlichten van depressieve gevoelens en het stimuleren van positieve emoties.

Zelfbeeldproblemen:
Paardencoaching kan het zelfbeeld verbeteren en het gevoel van eigenwaarde vergroten.

Trauma:
Voor mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, kan paardencoaching een veilige en ondersteunende omgeving bieden om aan herstel te werken.

Communicatieproblemen:
Het werken met paarden kan de verbale en non-verbale communicatievaardigheden verbeteren, wat nuttig is bij relationele problemen.

Slaapproblemen:
Paardencoaching kan een positieve invloed hebben op slaapgewoonten en bijdragen aan een betere nachtrust.

Autisme, ADD en ADHD:
Paardencoaching kan ondersteuning bieden aan mensen met autisme en ADD, bijvoorbeeld door het verbeteren van sociale vaardigheden en concentratie.

Verslavingsproblemen:
Het contact met paarden kan een therapeutische rol spelen bij het overwinnen van verslavingsproblemen.

Levensveranderingen en transitie:
Mensen die grote veranderingen doormaken, zoals scheidingen, pensionering of verlies, kunnen baat hebben bij paardencoaching om hun weg te vinden in nieuwe levensfasen.

Niels van Heusden

Ik ben Niels van Heusden en ik ben niet alleen een gecertificeerd coach, maar ook een gepassioneerde en gecertificeerde paardencoach. Ik geloof in de kracht van samenwerking tussen mens en paard om transformatie en groei mogelijk te maken. Als jouw coach en paardencoach begeleid ik je naar nieuwe inzichten en help ik je jouw volledige potentieel te bereiken.

astrid te mebel
astrid te mebel
2024-05-25
Heel fijn ,goed en rustig begeleid.in een mooie en rustige omgeving met lieve paarden. We hebben er veel aan gehad. Het was een waardevolle ervaring.
Angélique de Vogel
Angélique de Vogel
2024-05-20
Wat een mooie ervaring! In alle rust, in een prachtige omgeving, gespiegeld worden door een paard. Niet helemaal wetende wat het nu exact inhield ‘paardencoaching’, heb ik mij opgegeven, want ja, ik ben geïnteresseerd in coaching èn van jongs af aan al gek op paarden. Ik vond het heel bijzonder om mee te maken en heb mooie inzichten gekregen. Niels laat je, samen met zijn paarden, zien waar je spanning ervaart en kan snel tot de kern van deze spanning komen. Een heel bijzondere ervaring, ik kan het iedereen aanraden!
Mirjam
Mirjam
2024-05-20
Zonder enige kennis van paardencoaching kon ik deelnemen aan de workshop van Niels. Ik ben verkocht. Wat een fijne coach en hoe hij het gedrag "vertaald", ik ben enorm onder de indruk. Dankjewel Niels en Dublin! Hopelijk tot ziens.
miranda Hoff
miranda Hoff
2024-05-19
Het was een gezellige, indrukwekkende en leerzame workshop. Bijzonder om te ervaren hoe de pony's reageren op de medecursisten. Dank je wel Niels!
Henriëtte Bussing
Henriëtte Bussing
2024-05-18
Wat een bijzondere workshop heb ik mogen ervaren! Een prachtige, rustgevende plek en Niels, een fijne rustige coach. Ik vond het erg mooi om te ervaren wat het paard Bailey liet zien en hoe dit door Niels werd vertaald. Een bijzondere maar ook emotionele ervaring! Bailey en Niels bedankt!
Nicole Aarnink
Nicole Aarnink
2024-05-18
Een bijzondere ervaring. Mooi hoe het paard bij iedereen weer anders reageert. Het maakt meer bij los dan dat je van tevoren verwacht. De paarden zorgen ervoor dat je jezelf openstelt naar hun maar,ook naar jezelf.
Ellen Klaassen
Ellen Klaassen
2024-04-19
Voor mij was paardencoaching een beetje uit mijn comfortzone omdat ik niet echt iets met paarden heb. Maar het was erg verrassend. Het is bijzonder hoe het paard spiegelt wat er op dat moment speelt in je leven. Daarbij stelt Niels de juiste vragen die je aan het denken en voelen zetten wat zorgt voor diepgang. Niels is een prettige, rustige coach, die goed luistert en waarbij ik me snel op mijn gemak voelde. De coachsessies leverde inzichten op en het fijne is dat je beter bij je gevoel kunt komen. Al met al een aanrader! Probeer en ervaar het zelf!
Marielle Bremer
Marielle Bremer
2024-03-24
Prachtige locatie en heel goed verzorgt wbt eten en drinken. Ik wilde graag een keer een coachingsessie met paarden ervaren. Wat ik mooi vind is dat de paarden heel puur reageren. Daar zit geen filter op en zo heb ik een mooi inzicht gekregen.
Monique van Amerongen
Monique van Amerongen
2024-02-28
Ik heb ontzettend veel geleerd van de paarden en van Niels. Niels kan ontzettend goed vertalen wat hij ziet bij de paarden. Heel herkenbaar wat paard laat zien en wat dat betekend voor mij. Niels ik makkelijk in de omgang ik voelde me zeer op mijn gemak. Omgeving waar het plaats vind is heerlijk rustig en je kunt zien dat er goed op de paarden word gepast. Mijn complimenten
nathalie van workum
nathalie van workum
2024-02-11
Hele fijne workshop in rustige mooie omgeving. Niels is prettig in contact en omgang. Mooie ervaring wat paarden helpend kunnen zijn. Wauw. Echt de moeite waard om op deze wijze inzichten te krijgen

De verbinding met jezelf herstellen.

Herken jij dit deze situatie? 

Een cliënt vertelde mij laatst dat ze al van alles had geprobeerd om van haar klachten af te komen. Zo had ze veel cognitieve therapie ondergaan (praatsessies over haar probleem) bij onder andere een psycholoog en een therapeut. Daarnaast was ze aan een cursus begonnen om verandering in haar leven teweeg te brengen en had ze al diverse boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling.

Toch had ze nog steeds het gevoel dat, ondanks al deze inspanningen, ze nog niet voldoende geholpen was.

‘Wat ik in die paar keer bij jou over mezelf heb geleerd, is iets wat ik in al die voorgaande trajecten niet heb ervaren,’ zei ze geëmotioneerd na afloop van een sessie.”

Paardencoaching

Hoe kan ik je bereiken

  Locatie

  Veenweg 23
  7055 BP Heelweg

  Contact

  06 – 27 323 990
  niels@paardencoaching-achterhoek.nl