1 op 1 begeleiding paardencoaching

Mocht je niet zozeer interesse hebben in het volgen van een workshop, maar juist behoefte hebben aan individuele begeleiding, dan ben je van harte welkom om een één-op-één sessie of traject te volgen.

Paardencoaching

Vaak verlangen we ernaar om al onze problemen achter ons te laten en gewoon een vredig en vervuld leven te leiden.

Maar misschien heb je al gemerkt dat het vinden van innerlijke rust en balans een voortdurende reis is. Je kunt namelijk niet zomaar wegrennen van je pijn, problemen of triggers. Als je dat probeert, zullen ze zich uiteindelijk weer aandienen, onverbiddelijker dan ooit tevoren.

Gelukkig is er een manier om deze uitdagingen aan te gaan: paardencoaching biedt een unieke en krachtige benadering voor het omgaan met mentale klachten. De aanwezigheid van paarden kan helpen bij het begrijpen, verwerken en beter hanteren van emoties. Dit kan leiden tot diepgaande persoonlijke groei en gevoel van welzijn.

Ontdek hoe paardencoaching jou kan bijstaan op jouw pad naar emotionele en mentale balans.

Niels van Heusden paardencoach
Niels van Heusden

1 op 1 begeleiding paardencoaching, voor wie

Mensen volgen bij mij sessies voor uiteenlopende klachten. De overeenkomst tussen de klachten is bijna altijd dat men de verbinding met zichzelf is kwijtgeraakt. Door de lichaamsgerichte aanpak van paardencoaching herstellen we die verbinding.

Hierdoor zul je merken dat je beter in je vel komt te zitten, weerbaarder wordt en dat je klachten zullen afnemen en/of verdwijnen.

Of je nu al van alles hebt geprobeerd op het gebied van zelfontwikkeling, of dat je hier helemaal nieuw in bent, je bent van harte welkom!

Hulp bij oa

Of je nu al van alles hebt geprobeerd op het gebied van zelfontwikkeling, of dat je hier helemaal nieuw in bent, je bent van harte welkom!

Je kunt bij mij terecht voor diverse klachten en problemen. Het is vooral belangrijk dat je open staat voor zelfonderzoek en reflectie. Je kunt immers de wereld om je heen niet veranderen, maar wel jouw perspectief op de wereld en hoe je daarop reageert.

Ik bied hulp bij oa:
Stress en Burn-out:
Paardencoaching kan helpen bij het verminderen van stress en het herstellen van balans in het leven.

Angststoornissen:
Mensen met angstproblemen kunnen baat hebben bij paardencoaching om hun angst te verminderen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Depressie:
Het werken met paarden kan bijdragen aan het verlichten van depressieve gevoelens en het stimuleren van positieve emoties.

Zelfbeeldproblemen:
Paardencoaching kan het zelfbeeld verbeteren en het gevoel van eigenwaarde vergroten.

Trauma:
Voor mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, kan paardencoaching een veilige en ondersteunende omgeving bieden om aan herstel te werken.

Communicatieproblemen:
Het werken met paarden kan de verbale en non-verbale communicatievaardigheden verbeteren, wat nuttig is bij relationele problemen.

Slaapproblemen:
Paardencoaching kan een positieve invloed hebben op slaapgewoonten en bijdragen aan een betere nachtrust.

Autisme, ADD en ADHD:
Paardencoaching kan ondersteuning bieden aan mensen met autisme en ADD, bijvoorbeeld door het verbeteren van sociale vaardigheden en concentratie.

Verslavingsproblemen:
Het contact met paarden kan een therapeutische rol spelen bij het overwinnen van verslavingsproblemen.

Levensveranderingen en transitie:
Mensen die grote veranderingen doormaken, zoals scheidingen, pensionering of verlies, kunnen baat hebben bij paardencoaching om hun weg te vinden in nieuwe levensfasen.

Niels van Heusden

Ik ben Niels van Heusden en ik ben niet alleen een gecertificeerd coach, maar ook een gepassioneerde en gecertificeerde paardencoach. Ik geloof in de kracht van samenwerking tussen mens en paard om transformatie en groei mogelijk te maken. Als jouw coach en paardencoach begeleid ik je naar nieuwe inzichten en help ik je jouw volledige potentieel te bereiken.

Familie Blonk
Familie Blonk
2024-02-03
Het was in alle opzichten een prachtige dag. De paardencoaching bevestigde mij in wat is al wist maar nog niet voelde. Nu wel, hierdoor kan ik weer een stukje verder op mijn eigen, nieuwe pad. Niels, bedankt voor de bijzondere ervaring, je gastvrijheid en de mooie inzichten!
Tamara van der Hek
Tamara van der Hek
2024-01-29
Afgelopen zaterdag een workshop bij Niels mogen volgen. Mooi om te zien hoe de paarden je spiegelen. Maar ook hoe zij je geven wat je nodig hebt, als het je lukt om “los te laten” en bij jezelf te blijven.
May Kristin Voie van der Toorn
May Kristin Voie van der Toorn
2024-01-28
Fijne, duidelijke uitleg altijd vooraf. De manier hoe hij het doet, voelt gewoon heel erg fijn. Het is zeker een aanrader!
Do Do
Do Do
2024-01-15
Niels is 1 van de vriendelijkste mensen die ik in 2023 heb leren kennen, met heel veel inlevingsvermogen, interesse en geduld! Mijn sessies hebben mij veel geleerd over mijzelf. Ik heb mijzelf opnieuw leren kennen en ik kan niet wachten om mij leven te gaan lijden met mijn nieuwe, leuke, vrolijke en gelukkige IK. Zit je klem? Twijfel niet! Ga die coaching sessies aan met Niels en zijn prachtige en lieve paarden! Een ervaring die ik iedereen aanraad en gun! Dankjewel lieve Niels en de paarden 🙏
Chantal
Chantal
2023-12-23
Zeer leuke, maar vooral mooie en prettige ervaring, waarbij ik veel inzicht heb gekregen door “de spiegel” die pony Ilse me voorhield. Niels heeft ervaring in en passie voor zijn vak en neemt de tijd voor je. Echte aanrader om eens een workshop te volgen!
Sabina
Sabina
2023-11-15
Ontzettend blij met Niels en zijn lieve paard. Door hun kwam ik weer verder waarbij ik vastliep, Door de fijne coaching en het paard wat mij spiegelde besefte ik direct dat alles werd bevestigd. Meer dan 5 sterren waard, maar dat lukt niet met Google.
Brigitte Wonnink
Brigitte Wonnink
2023-11-15
Workshop loslaten gehad. Niels en Bailey fijne coaching gehad. Locatie en catering helemaal top. Het was gelukkig droog zonnetje scheen maar gure wind. Maar met een fleece dekentje maakt het toch iets aangename. Nu stof tot nadenken, wat Bailey mij heeft laten zien. Ik kom zeker een x terug.
Renske
Renske
2023-10-30
Ik heb de Herfst workshop ‘Loslaten wat jou niet meer dient’ gevolgd. Er hing een fijne sfeer in een klein groepje van 6 mensen. Vaak heb ik weinig vertrouwen in mannen, maar Niels gaf mij een goed gevoel. Hij kan op een rustige en duidelijke manier vertalen wat het paard laat zien om vervolgens samen uit te zoeken wat er wordt bedoeld. Ik was positief verrast door wat er uitkwam en hoop hiermee aan de slag te kunnen. Ik denk dat eigenlijk iedereen wel baat zou kunnen hebben bij paardencoaching. Niels bedankt en wellicht tot ziens!
Miranda
Miranda
2023-10-24
Het was bijzonder mooi en ook ontroerend om mee te maken wat het mooie paard Bailey mij kon ‘zeggen’ zonder woorden. Ik ben er nog beetje stil van… Daarnaast de coaching van Niels….in heldere woorden …aanmoedigend/ondersteunend. In een prachtige omgeving en zeer goed verzorgd . Hele mooie ervaring die ik iedereen aanraad.
Karin
Karin
2023-10-22
Wat een bijzondere workshop hebben wij hier gehad! Fijne plek en Niels is een fijne coach. Ik vond het erg machtig om te zien hoe het paard onze verschillende energieën weergaf en dan door Niels werd vertaald naar woorden..zo kloppend allemaal, heel bijzonder!

De verbinding met jezelf herstellen.

Herken jij dit deze situatie? 

Een cliënt vertelde mij laatst dat ze al van alles had geprobeerd om van haar klachten af te komen. Zo had ze veel cognitieve therapie ondergaan (praatsessies over haar probleem) bij onder andere een psycholoog en een therapeut. Daarnaast was ze aan een cursus begonnen om verandering in haar leven teweeg te brengen en had ze al diverse boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling.

Toch had ze nog steeds het gevoel dat, ondanks al deze inspanningen, ze nog niet voldoende geholpen was.

‘Wat ik in die paar keer bij jou over mezelf heb geleerd, is iets wat ik in al die voorgaande trajecten niet heb ervaren,’ zei ze geëmotioneerd na afloop van een sessie.”

Paardencoaching

Hoe kan ik je bereiken

  Locatie

  Veenweg 23
  7055 BP Heelweg

  Contact

  06 – 27 323 990
  niels@paardencoaching-achterhoek.nl