Het zijn net kinderen: Wat wij kunnen leren van kinderen en paarden.

Leestijd: 3 minuten

In het hier en nu leven

Paardencoaching Achterhoek

De laatste tijd kwam er telkens één zin in mij op: “Het zijn net kinderen”. In eerste instantie dacht ik aan mijn paarden en onze nieuwe pup. Maar terwijl ik deze zin uitsprak, realiseerde ik me dat er meer verborgen lag achter deze eenvoudige woorden. Wat hebben kinderen en dieren gemeen? Ze leven in het hier en nu, zonder vooroordeel en vanuit hun hart. Als volwassenen zijn we dit vermogen vaak kwijtgeraakt, maar gelukkig kunnen paarden ons helpen om terug te keren naar die pure staat van zijn. In dit blogartikel deel ik graag de voordelen van paardencoaching vanuit mijn praktijk, www.paardencoaching-achterhoek.nl, waarin deze verbinding met het hier en nu centraal staat.

Terug naar het hier en nu

Als volwassenen zitten we vaak te veel in ons hoofd. We worden gekweld door gedachten aan het verleden of zorgen over de toekomst. Deze stemmen behoren tot ons ego, dat ons steeds opnieuw afleidt van het huidige moment. Paarden daarentegen leven volledig in het hier en nu. Door met paarden te werken, nodigen ze ons uit om ons bewust te worden van het heden. Ze reageren op onze energie en leren ons om ons hoofd leeg te maken, zodat we volledig aanwezig kunnen zijn.

Leven vanuit het hart

Een ander fantastisch aspect van paardencoaching is dat het ons herinnert aan de kracht van ons hart. Paarden doen niet aan vooroordelen; ze beoordelen anderen niet op uiterlijk, prestaties of sociale status. Ze focussen op de energie die we uitstralen en reageren daarop. Dit is een waardevolle les voor volwassenen die vaak oordelen en bevooroordeeld zijn. Paardencoaching biedt de mogelijkheid om de wereld te zien zoals paarden dat doen – met onbevangenheid en zonder vooroordelen.

Het herstellen van onze energie

Door te veel in ons hoofd te leven, raakt onze energie verstoord. We kunnen ons angstig, gestrest of overweldigd voelen. Paardencoaching helpt ons om terug in balans te komen en onze energie te herstellen. Paarden voelen feilloos aan waar onze energie blokkeert, en ze helpen ons deze blokkades te overwinnen. Door met de paarden samen te werken, kunnen we onze energie weer laten stromen en ons lichter en positiever voelen.

Het universum beantwoordt positieve energie

Wanneer we positieve energie uitstralen, ontvangen we vaak ook positieve dingen terug van het universum. Paardencoaching geeft ons de mogelijkheid om onszelf te transformeren en die positieve energie uit te stralen naar de wereld om ons heen. Door in het hier en nu te leven, vanuit het hart te handelen en onze energie te herstellen, creëren we een positieve spiraal van gebeurtenissen in ons leven. We trekken positieve mensen, situaties en ervaringen aan, waardoor ons leven lichter en leuker wordt.

Positieve energie

Paardencoaching biedt ons de kans om te leren van de prachtige eigenschappen van paarden en deze toe te passen in ons eigen leven. Het brengt ons terug naar het hier en nu, helpt ons uit ons hoofd en in ons hart te komen, en herstelt onze energie. Door deze transformatie kunnen we positieve energie uitstralen, waardoor het universum ons beloont met meer positieve dingen in ons leven. Dus waarom niet de voordelen van paardencoaching ervaren en je leven verrijken?

Als je interesse hebt in paardencoaching en meer wilt weten over mijn praktijk, kun je terecht op mijn website www.paardencoaching-achterhoek.nl

Paardencoaching Niels van Heusden

Mijn naam is Niels van Heusden, als gecertificeerd coach en gecertificeerd paardencoach help ik cliënten tijdens hun burn-out herstellen

Tot slot Ik heb een kort filmpje gemaakt waarin ik je een rondleiding geef door de praktijk en de paardencoach ruimtes. Meer inspiratie vind je ook op mijn Instagramaccount Facebookaccount of LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *