Paardencoaching sessies

Een paardencoaching sessie duurt gemiddeld anderhalf uur. 

We starten een sessie met een kop koffie of thee. We nemen samen de hulpvraag door of bespreken de vorige sessie na. 

In onze prettige praktijkruimte kunnen we rustig met elkaar in gesprek gaan. Aan de hand van verschillende coachingstechieken werken we aan de hulpvraag.

Na de start in de praktijkruimte gaan we gezamenlijk met een paard of pony naar onze paardrijbak. Onze paardrijbak is omheind door een mooie meidoornhaag zodat er een gevoel van privacy ontstaat.  Bij slecht weer kunnen we terecht in onze sfeervolle binnenruimte. De sessies kunnen bij elk weertype doorgaan.

Tijdens het tweede gedeelte van de sessie wordt een van onze paarden of pony’s ingezet.  Je komt samen met een paard of pony in een afgezet gedeelte van de bak te staan.  Je zult hier contact met het paard of de pony maken. 

Niels van Heusden paardencoach
re integratie Paardencoaching Achterhoek

Je hoeft geen oefeningen met het paard te doen zoals; het paard aan het halster laten lopen, op het paard rijden of het paard opdrachten laten uitvoeren. Puur alleen met het paard in dezelfde ruimte aanwezig zijn, is voldoende.

Het paard zal vanuit zijn natuurlijke instinct reageren en non-verbaal door middel van lichaamshouding en gedrag reageren. Als coach observeer ik dit gedrag. Doormiddel van een juiste vertaling en het stellen van gerichte vragen word je je bewust van je eigen gedrag en zullen nieuwe inzichten ontstaan.

 

Persoonlijke ontwikkeling

De paardencoaching sessie zal je helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Door goed naar de reactie van het paard te kijken die ze geeft op jouw aanwezigheid, leren we waar er mogelijk aan gewerkt mag worden. Door deze informatie kan je werken aan waarin jij mag groeien. Daarmee maak je de eerste stappen in jou persoonlijke ontwikkeling.

Paardencoach

Als paardencoach help ik jou tijdens de paardencoaching ons de signalen van het paard goed te begrijpen. Door als paardencoach gericht vragen op jouw situatie en gevoel te stellen, brengen we blokkades in beeld waaraan jij kan werken. Gedurende een traject zullen we hier dieper op ingaan met als doel dat jij beter en lekkerder in je vel gaat zitten.